Klimatkris i ett globalt samhälle mitt i en teknologisk revolution. Vi har allt vi behöver och mår ändå desto sämre. Vad är det egentligen för värld vi lever i idag? Vad är det vi saknar och vart är vi på väg? Hur skapar vi politiska lösningar för ett samhälle i omvandling?

Med nyfikenhet och ett öppet sinne ger vi oss ut på upptäcktsfärd och du är medbjuden på resan. Vi vill lära oss mer av de tänkare och medskapare som format idéer för vår framtid. Under hösten arrangerar vi därför ett antal IN:playground.

Vad är IN:playground?

IN:playground är en plats för lek. En plats där vi vrider och vänder på det som är, där vi ser på saker ur nya vinklar och gör saker på andra sätt. En plats där vi brottas med både det som känns lätt och det som känns svårt. En plats där vi vågar utmana oss själva och våra föreställningar om världen för att skapa ny förståelse, tillsammans. Här leker vi med politik, kunskap och teori. Här leker vi med format och metod. Och framförallt, här leker vi med varandra.
Tre träffar I Stockholm är spikade redan nu, så boka in dessa dagar i kalendern så återkommer vi med mer information efter sommaren.

Daniel Görtz

Kvällstid den 5 september

Bokförläggaren och filosofen Daniel Görtz kommer och pratar om metamodernismen. Läs mer om Daniel och Hanzi Freinacht här: https://metamoderna.org/who-is-hanzi-freinacht.

Lene Rachel Andersen

Kvällstid den 18 september

Dansk författare, filosof, ekonomist och futurist. Har bland annat skrivit The Nordic Secret tillsammans med Tomas Björkman. Läs mer om Lene och Metamodernity här: http://nordicbildung.org/lene-rachel-andersen/.

Alternativet

Preliminärt kväll den 1, 2 eller 3 oktober

Danska Alternativet är vårt systerparti. Partiet bildades bland annat av Uffe Elbaek 2013 och fick redan 2015 4,8 % av rösterna och 9 mandat i folketinget. Nu kommer de till Sverige och berättar mer för oss om sin resa. Läs mer om vårt systerparti Alternativet här: https://alternativet.dk.