Marschera för demokratin

Initiativet bjuder in dig – oavsett världsåskådning, ålder, partitillhörighet eller nationalitet – att marschera till försvar för demokratin. 

Vi går under cirka tio dagar från riksdagshuset i Stockholm till Arboga, platsen för Sveriges första riksdag. Start den 17 augusti kl 16 från riksdagshuset. Gå med hela vägen eller anslut på delar av sträckan. Demokrati kommer inte gratis. Den kräver personligt engagemang som inte kan outsourcas och nu är det farligt få som är engagerade. Sverige behöver dig!

Under tio dagar vill vi samla minst 100 personer från olika politiska partier, ideologier och världsåskådningar för att gå till fots från Stockholm till Arboga där den första riksdagen i Sverige hölls. Vi utmanar så många som möjligt att ansluta på hela eller delar av sträckan. På vägen samtalar vi om demokratins framtid och vilket samhälle vi vill leva i.

Det är dags att ta ställning och medskapa ett bättre och inkluderande samhälle för alla. Gå med i en marsch för demokratin och ta ställning för en bättre framtid för alla.

Varför gör vi detta?

Vi vill uppmuntra till engagemang och delaktighet och lyfta frågan om att demokrati idag och hur den bör se ut i framtiden förutsätter att få fler delaktiga i samhällsutveckling och politik. Under marschen samtalar vi och alla bidrar med sitt perspektiv och sina viktigaste frågor för Sverige och framtiden.

Hur gör jag för att delta?

Gå med direkt vid starten vid Mynttorget eller anslut på vägen. Preliminära hålltider för dagsetapper och olika stopp kommer att finnas här och du kommer även kunna följa oss via livesändning på facebook. Håll dig uppdaterad via #demokratimarschen och #Sverigefrågan.

Preliminära hålltider för dagsetapperna:

17 augusti: Riksdagshuset – Botkyrka. Samling från 15.30 och avmarsch vid Mynttorget kl 16.00 mot första stoppet Botkyrka. Beräknad gångtid fyra timmar. Följ med direkt eller anslut på den sträckan som passar dig längs vägen. Preliminär marschstart för dagsetapperna kl 10. Se hela sträckan på kartan nedan. Håll dig uppdaterad om hur långt vi har kommit och var du kan ansluta via facebooksidan.

Så kan du bidra

Konkreta saker du som du kan bidra med även om du inte går med i marschen:

  • ordna en medskapande middag vid några av våra etappmål.
  • möt upp oss vid etappmålet för att samtala och bidra med ditt perspektiv på hur du ser att demokratin ska utvecklas.
  • hjälp oss med övernattning, erbjud din soffa eller ditt vardagsrumsgolv för övernattning vid etappmålet.
  • Swisha ett bidrag på 123 208 43 33 så att vi kan skapa fler mötesplatser, plattformar och politiska labb för fortsatta samtal om samhällsutvecklingen efter valet.
  • rösta på Initiativet och för en långsiktig förändring av politiken där fler är delaktiga och med sina perspektiv efter valet 2018.

Har du frågor eller vill veta mer om marschen? Kontakta oss via facebooksidan så svarar vi så fort vi kan eller kontakta Maria Ottoson

Demokratimarsch till Arboga

Förslag på dagsetapper:

17 augusti: Riksdagshuset Stockholm – Botkyrka

18 augusti: Botkyrka – Södertälje

19 augusti: Södertälje – Sundsvik

20 augusti: Sundsvik – Läggesta

21:a augusti: Läggesta – Strängnäs

22:a augusti: Strängnäs – Helgarö

23:e augusti: Helgarö – Sundbyholm

24:e augusti: Sundbyholm – Tumbo

25:e augusti: Tumbo – Kungsör

26:e augusti: Kungsör – Arboga

 

Följ oss på facebook

Till fb-sidan

Aktuellt just nu

Mer på gång

Vår politik

Läs partiprogrammet