Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/platform/domains/initiativet.se/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4943
Manifest | Initiativet

Manifest


Initiativets manifest beskriver varför vi finns, vilka vi är, hur vi gör saker och förhåller oss till varandra, samhället och vår riktning framåt. 

Initiativet är en politisk idé om mänsklig frihet, social värdighet, levande gemenskap och en hållbar planet. Ett hopp. En dröm om meningsfullhet och mänskliga relationer. En längtan efter välmående människor på en välmående planet.

Initiativet är ett upprop mot polarisering, kortsiktighet och hårdhet i vårt samhälle. En motkraft till maktlöshet och utanförskap. En uppmaning att agera – att ta initiativ för att skapa den värld vi vill leva i!

Initiativet är en positiv politisk kraft med passion för hur vi hittar riktiga och seriösa lösningar på den miljö- och resurskris jorden befinner sig i. Lösningar som också bidrar till att vi mår bättre.

Initiativet är utmanare av gamla tankemönster. Vi vill ha en ekonomi som hållbart jobbar för människor och planet, istället för tvärtom. En ekonomi med medkänsla för de som bor på andra sidan jordklotet likväl som kommande generationer.

Initiativet är föregångare för ett nytt sätt att bedriva politik, med nytänkande organisering och en inlyssnande kultur. Alla människor förtjänar att bli sedda, hörda och uppskattade. Med rätt förutsättningar har alla förmågan att utvecklas och ta ansvar för sig själva, varandra och samhället.

Initiativet är samarbete. Ingen aktör kan ensam lösa övergripande samhällsutmaningar – varken individer, civilsamhälle, privata företag eller offentliga institutioner. Därför arbetar vi sektors- och nationsöverskridande och delar med oss av kunskap och kompetens till andra för att snabba på den förändring vi vill se.

Initiativet är lekfullhet och kreativitet. Det gör det möjligt för oss att skapa nya idéer, nå vår fulla potential och utforska okänd mark. Utan bra idéer ingen utveckling eller innovation. Initiativet utmanar gamla tankemönster och prövar nya idéer för att hitta fungerande lösningar.

Initiativet är mod. Vi vågar gå före och testa oss fram för att hitta lösningar som fungerar. Vi lär oss av våra misstag. Vi låter komplexa problem vara komplexa och motstår frestelsen i förenklande argument och förledande illusioner. Det är bättre att fokusera på grundorsak istället för symptom!

Initiativet är redan verklighet. Vi är del av en världsomspännande rörelse som utforskar nya politiska modeller, bättre anpassade för att hantera dagens globala utmaningar. Tillsammans är vi en livskraftig internationell förändringsvåg!

Initiativet är för dig som känner att något måste hända. Du vill agera för ett nytt sätt att se på demokrati, tillväxt, arbetsliv, ansvar och livskvalitet. Initiativet är för dig som tror att en positiv framtid är möjlig och att vi kan skapa den tillsammans.

Vi är Initiativet.

Vi står för en politik som utgår från verkligheten. Där förutsättningarna för att påverka politiken finns även mellan valen.

Vår politik

Vi är ett värderingsstyrt parti som verkar för en ny politisk kultur som präglas av en mer inbjudande ton i samtal och debatter.

Våra värderingar