IN:Forum – vilken värld vill du vara med och skapa?

Den 27-29 april öppnade vi dörrarna för världens första IN:Forum. En demokratisk plattform där vi med utgångspunkt i Initiativets vision – välmående människor på en välmående planet – utforskar och medskapar morgondagens politik.

Vid detta första IN:Forum hade vi glädjen att gästas av Obamas strateg för gräsrotsengagemang, Toby Chaudhuri, som lede oss genom den process Obama och Bernie Sanders använt för att möjliggöra för samhällsbyggare att utveckla politik.

Ett medskapat event för att utveckla politik

Varför?
För att vi behöver ta ansvar för att skapa det samhälle vi vill ha. Du, jag och vi tillsammans.

Hur?
Toby Chaudhuri och Karim Maarek, från Global Challenges Lead at THNK School of Creative Leadership ledde deltagarna ledas genom en process för att möjliggöra för samhällsbyggare att utveckla politik och för att involvera och engagera fler i politikskapandet.

Bidra till att vända perspektiven

– Vi är övertygade att den här modellen fungerar för att ge folk egenmakt och binda dem samman. Om du tittar politiskt på den agenda som vi haft de senaste 10-15 åren, en neoliberal, konservativ agenda, så har den bidragit till att lyfta extremhögerpopulism, men jag tror inte att det är representativt för vad de flesta människor vill. Därför tycker vi att det är så spännande med Initiativet och att få vara med och bidra till att vända perspektiven och ramarna genom samskapad politik. Skulle du inte ha velat vara med vid det historiska ögonblick då Bernie Sanders startade sin resa? Det här kommer att bli ett historiskt ögonblick och en start för att göra saker helt annorlunda mot hur det har gjorts tidigare, säger Karim Maarek.

Var med och formulera utmaningarna

Tillsammans vände deltagarna – engagerade samhällsmedborgare, företrädare för civilsamhället, företagare, innovatörer, entreprenörer, kreatörer, journalister, influencers och visionärer – perspektiven och var med och formulerade utmaningarna och de stora frågorna inför samtiden och framtiden istället för att leverera färdiga svar.

Det fanns inga krav på att gå med i partiet, men en vilja att vara med på riktningen och vilja bidra till att skapa ett bredare engagemang så att vi gemensamt kan skapa andra och fler föreställningar om vilket samhälle vi vill leva i.

Helgen innehöll följande delar:
– Vilka frågor är viktiga för oss som människor och för samhället?
– Visionera – Hur skulle vi vilja att framtidens samhälle ser ut?
– Hur kan vi involvera fler i att skapa framtidens samhälle?

Var?
NAV/Noden på Sickla Industriväg 6c

Mer om Initiativet i media:
”The invention of a new kind of political party in Sweden” i The New Yorker (1 dec 2017)

”Här föds ett nytt parti mitt i city”, DN (13 mars 2018, endast för prenumeranter)

Medelklassrevolutionen, Konflikt (2018-02-17)

Intervju med partiledare Michael Wernstedt i podden Synfält framåt. (27 mars 2018)

Mer om Toby Chaudhuri:

”How the white house leveraged network effects and engaged the crowd” , Youtube (5 mars 2015)

Forum för samtal

Läs mer på fb

Stöd oss

Ge en gåva

Mer om partiet

Bli medlem