Tack för ditt stöd

Stort tack för förtroendet alla ni som har röstat på oss, alla ni som har arbetat ideellt, diskuterat politik och på olika sätt hejat och stöttat vårt arbete. Det är nu det börjar!

Initiativet startade för mindre än ett år sedan och nu har vi deltagit i vårt första val. Det är en historisk händelse som har varit möjlig tack vare att så många människor har bidragit med sin tid, sin kunskap, sin vilja och sina perspektiv. Stort tack för alla otroliga insatser! Tack alla som gått upp i ottan hjälpt till att distribuera valsedlar. Tack alla som postat på Facebook och skrivit varför ni röstar på Initiativet. Tack alla som tagit initiativ till att göra manifestationer, flyers, twittrat, vandrat, ringt medlemmar, skrivit nyhetsbrev, gjort videos, ordnat valvakor, delat ut valsedlar på många ställen inför och på själva valdagen och i det stora och i det lilla bidragit till att sprida information om Initiativet! Det ger så enormt mycket hopp om att ett annat Sverige är möjligt – ett medkännande och medskapande Sverige!

När det gäller själva valresultatet finns det flera sätt att tolka det. Initiativet fick 615 röster i riksdagsvalet. Feministiskt Initiativ fick 0,46 procent av rösterna till riksdagen och tillsammans delade 29 partier på 1,07 procent. Det är en låg siffra för kategorin övriga partier och visar att många har valt att taktikrösta i valet 2018. En djupare eftervalsanalys och en mer strategisk diskussion om hur arbetet med att bygga organisationen och politiken inom Initiativet pågår just nu.

Stora låsningar i politiken

Nästan en månad efter valdagen har fortfarande ingen regering presenterats för riksdagen. Risken är att det blir ytterligare en mandatperiod där de befintliga riksdagspartierna inte förmår hantera de stora utmaningar samhället står inför utan fortsätter i samma hjulspår. Behovet av nya sätt att bedriva långsiktig politik för nästa generation och nästkommande, göra fler delaktiga, utveckla demokratin med hänsyn till människans och planetens bästa är fortfarande stort. Det är nu det hårda arbetet med att bygga det samhälle vi vill leva i börjar. Välkommen att medskapa framtiden med oss!

Saknas det något här som du tycker att vi borde berätta om? Mest aktuell information om olika lokala evenemang finns på Initiativets facebooksidor. Har du andra frågor? Gå in på initiativets facebooksida och skicka ett meddelande direkt så försöker vi svara så fort vi kan. Är du inte på facebook men är intresserad av att veta mer? Välkommen att kontakta info@initiativet.se med dina frågor.

Diskutera politik

Samtal på slack

Event på facebook

Läs mer

Jag vill bidra

Engagera dig