Aktuellt

En del av det som händer i Initiativet har vi samlat här, men långt ifrån allt. En del av arbetet i arbetsgrupperna, de så kallade cirklarna, finns framför allt på vår digitala plattform Slack. Event och info om när och var olika politiska labb pågår hittar du säkrast på facebook.

Ett historiskt val – vårt första

Wow! Vår första valrörelse är över. Det har varit enormt lärorikt, ibland frustrerande, men framförallt har det varit väldigt, väldigt kul, meningsfullt och engagerande. När det gäller själva valresultatet finns det flera sätt att tolka det. Vi fick 615 röster i riksdagsvalet. Feministiskt Initiativ fick 0,46 procent av rösterna till riksdagen och tillsammans delade 29 partier på 1,07 procent. Det är en låg siffra för alla övriga partier och visar att många har valt att taktikrösta i valet 2018. En djupare eftervalsanalys och en mer strategisk diskussion om hur arbetet med att bygga organisationen och politiken inom Initiativet pågår just nu. Har du tankar och idéer? Välkommen att bidra via slack.

Nyfiken på mer och vill engagera dig?

Välkommen! Ditt engagemang behövs. Med tanke på valresultatet och det svåra parlamentariska läget är behovet av att få fler delaktiga i politiken och att utveckla samhället och demokratin än mer angeläget. Under hösten planeras introduktionsträffar för dig som är ny, och fler politiska labb och träffar. Håll utkik på öppna vår facebook-sida under evenemang.

Varför är det så låg aktivitet just nu?

Alla som är engagerade i Initiativet arbetar ideellt. Många av oss har arbetat hårt inför och under valet och behöver lite tid för återhämtning och för att analysera hur och vad vi ska prioritera liksom interna organisationsfrågor. Det betyder att det kan dröja lite extra just nu med vissa saker. Vi ber om er förståelse för det. Men diskussionen om hur vi ska utveckla politiken fortgår såklart. Och vi behöver få in fler perspektiv. Mest aktivitet pågår nu i facebookgruppen Initiativet – politikutveckling. Det är en sluten grupp, men alla är välkomna att delta i diskussionen. Begär medlemsskap och börja diskutera!

Partiprogrammet tar form

Nu börjar partiprogrammet så smått ta form! Nu kan du läsa pdf-filen med senaste versionen av partiprogrammet. Läs mer om arbetet i Slackkanalen #partiprogram.

Saknas det något här som du tycker att vi borde berätta om? Mest aktuell information om olika lokala evenemang finns på Initiativets facebooksidor. Har du andra frågor? Gå in på initiativets facebooksida och skicka ett meddelande direkt så försöker vi svara så fort vi kan. Är du inte på facebook men är intresserad av att veta mer? Välkommen att kontakta info@initiativet.se med dina frågor.

Diskutera politik

Samtal på slack

Event på facebook

Läs mer

Jag vill bidra

Engagera dig