Aktuellt

Det händer mycket spännande inom Initiativet just nu. En del har vi samlat här, men långt ifrån allt. En del av initiativen och det som händer i arbetsgrupperna, de så kallade cirklarna, finns framför allt på vår digitala plattform Slack. Event och info om när och var olika politiska labb pågår hittar du säkrast på facebook.

Partiprogrammet tar form

#Planeten har tre målbilder formulerade med tillhörande förslag ute för rådgivning bland medlemmarna och engagerade. Några exempel på förslag är ett nytt tillväxtbegrepp, större ansvar för utsläpp i andra länder och satsningar i ett jordbruk som kan stå på egna ben utan bidrag.

#Ekonomiskteori har två målbilder formulerade med tillhörande förslag ute för rådgivning. Några exempel på förslag är ett Bruttonationallycka för Sverige, samhällsekonomiska modeller som inkluderar planetära och sociala värden (makroperspektiv) och omställning till business of business är välmående människor på en välmående planet.

Fler målbilder för #Planeten kommer att skickas ut för rådgivning. #Ekonomiskteori samt #Välmåendeochhälsa förbereder förslag för rådgivning.

Du som vill bidra med råd gör det genom att gå in här.

Politiska samtal och labb i Stockholm

Du behöver inte ha deltagit tidigare eller vara medlem i Initiativet för att delta i våra politiska labb och samtal. Alla är välkomna.

#Inkluderingochmigration har haft två möten hittills. Arbetet finns sammanställt i Slack-kanalen. Nästa träff sker den 20 juni 18-20 i St Mikaelikyrkan, Skärholmsgången 2. Alla är välkomna. Du behöver inte ha deltagit tidigare eller vara medlem i Initiativet för att delta. Mer information finns i inbjudan på facebook. 

#Lärandeochutbildning har haft två labb hittills. Arbetet med dessa håller på att sammanställas och dokumenten kommer att läggas upp i kanalen på Slack. Nästa labb sker den 19 juni kl 18-21. Mer detaljer kan du läsa i inbjudan på Facebook.

Initiativet deltar på Järvaveckan

#Järvaveckan pågår mellan 9-17 juni och Initiativet har varit på plats. Syftet har varit att väcka nyfikenhet och lyfta fler perspektiv för att sprida Initiativet – både genom att berätta men också gestalta. Erfarenheter av detta ska vi försöka sprida på olika sätt. Var du där? Berätta gärna om dina erfarenheter antingen i Slackkanalerna #järvaveckan eller i #kommunicerabudskap eller på sociala medier.

Genom att läsa planen för deltagande för Järvaveckan kan du få inspiration till att ta egna initiativ.

Berättelser om Sverige – centralt under Järvaveckan!

Berättelser om Sverige, en del av Initiativets plattform för samtal, är en central del av den dynamik som arrangören av vill se i samtalet mellan politiker och ”gräsrötter”. Under lördagen den 9 juni deltog cirka 60 personer i Samtalscafé -din berättelse om Sverige.

Läs mer om Berättelser om Sverige på Initiativ Samhällsutvecklings webbplats.

Saknas det något här som du vill veta mer om? Mest aktuell information om olika lokala evenemang finns på Initiativets facebooksidor. Har du andra frågor? Gå in på initiativets facebooksida och skicka ett meddelande direkt så försöker vi svara så fort vi kan. 

Vill du veta mer?

Följ oss på youtube

Event på facebook

Läs mer

Jag vill bidra

Engagera dig